Picking Up the Pieces

Life has been weirdly wonderful. I haven’t updated my Cancer Talk section in a long time, partly because I just don’t wanna talk about cancer right now. But I will tell you this, the result of my transplant wasn’t as good as I hoped but it wasn’t a total fail either. I have to continue my treatment for another 6 months, but not chemo or radiation. The treatment is once a month, a two hours antibody infusion. It’s not painful at all, very fast and I can go back home after the infusion. I call this infusion my superpower recharge.

So what to do during those period at home? I feel well enough now to do activities (though not for a full day), but what activities can I do? I have no job, I cannot travel like I used to anymore, I feel like standing in the ruins of my life. I can’t just not do anything at home, it would be too boring for me and possibly stress me out. I am a person who actually likes being busy.

When I came back home after the transplant, I was happy to be back home. However, after a while it was easy to drown in my own sorrow, to feel sorry for being in this condition, to see all my friends thrive while I was stuck. I didn’t want to feel this way and so I decided to pick up the pieces of my life. I may not have the life that I imagined I had at this age, but I refuse to be useless and pity myself.Read More »

Staycation Kejutan

Entah apa yang mereka pikirkan, namun dua teman yang saya kenal di dunia blog tiba-tiba mengirimkan e-mail ke saya. Isinya bukan tulisan yang panjang, melainkan hanya sebuah gambar dengan beberapa kalimat saja. Salah satu kalimatnya “Prepare your sunglasses and put your hat on, for this Tropical Staycation”, lalu ada alamat salah satu hotel yang sedang naik daun di Jogja.Read More »

Solo dan Ulang Tahun

Beberapa tahun belakangan ini, setiap kali keluarga kami ada yang berulang tahun, tidak pernah dirayakan dengan spesial lagi. Alasannya ya apalagi kalau bukan karena saya yang sedang sakit.

Mei tahun ini, saya sudah lebih enakan dari tahun-tahun sebelumnya. Pas sekali bulan Mei papa berulang tahun, dan pas sekali kami sedang di Jogja dan adik saya yang di Singapore bisa mengajukan cuti.Read More »

Cara Mudah Scan Foto Analog

Penemuan yang bikin seneng sendiri pada minggu ini adalah: Google PhotoScan.

Gak sengaja banget nemu aplikasi ini karena sedang download yang lain, terus saya iseng download juga.

Ternyata aplikasi ini memudahkan kita untuk scan foto-foto analog dengan mudah. Di rumah, saya punya banyak banget foto analog dan memang pingin banget saya simpan secara digital tapi bayangin harus satu-satu dimasukin ke scanner dan nungguin satu per satu discan aja saja udah lelah. Read More »

Weekend

Jadi weekend ini saya kedatangan tamu dari Jakarta, dua teman saya. Sebenarnya teman mama saya sih, atau teman keluarga lebih tepatnya.

Sejak kecil kan saya hidup di lingkungan keluarga pendeta, jadi yang namanya pastori (rumah pendeta) itu gak pernah sepi. Ada aja orang. Kalau ada mahasiswa yang butuh tempat tinggal, ya pasti akan diadakan tempat. Pokoknya rumah gak pernah sepi.Read More »

The Best Compliment

Day {15} What’s the best compliment you’ve ever received?

Recently, people have been telling me that I am strong and that I don’t give up easily. And it’s funny because when I hear them say that, I’m like “Me strong? Me not giving up easily?! That’s a laugh, they should see me when I’m on the floor, crying, cursing, and wanting to give up!”.Read More »