A Book for You to Read

{Day 7} Recommend a book for us to read. Why do you think it’s important?

I really enjoyed reading Persepolis by Marjane Satrapi. This is a graphic novel about Satrapi’s early life in Iran. She is the great granddaughter of Iran’s last emperor. Her story shows of how it was being a young woman in Iran, of finding herself in the midst of the country’s ever changing state, of being an independent and free woman in the face of so many restrictions.
31900829704_7301d2a151_z

I’m not going to go into any details, but I found it really moving and I love how completely honest it is. Her story is compelling and somehow I could relate to it though my life is nothing compared to Satrapi’s.

The fact that this book is written in a graphic novel way made it easier for me to understand the struggle of Iranians at that time. Satrapi also injects a little humour here and there which makes it refreshing despite the heavy topics projected throughout the book. Go and grab a copy!


FULL DISCLOSURE: The book titles are affiliated links to Book Depository. I recommend Book Depository since I am a satisfied customer myself and should you purchase through the links I will get a very small percentage (at NO EXTRA COST TO YOU).

 

 

 

Advertisements

My Burumpi’s Year in Books

So this year I set myself a Goodreads Reading Challenge of 50 books. From 2014-2015, I hardly read any book, I was so focused on being sad and miserable that even books couldn’t cheer me up (they usually do a pretty good job).

Earlier this year, I stared at my piles of unread books and started to go through them. My love for reading came back and I couldn’t be happier.

books-1757734_640
Picture from here
In total I read 72 books, which is actually quite amazing given that I’m an extremely slow reader (I’m the type of person who takes each word slowly, imagining each scene inside my own little imagination factory). Usually I only read contemporary romance/young adult books, but this year I decided I wanted to read anything that sounds interesting.Read More »

Ter-Lunar Chronicles

Saya itu kalau masalah buku paling suka genre romantis. Mau yang romantis ngenes sampe romantis yang berbunga-bunga ala remaja SMA, pokoknya buku yang bisa bikin hati terenyuh dan mesem-mesem sendiri.

Nah semenjak saya punya proyek buku sama Aiko, saya jadi sering diskusi buku dengan temen saya ini yang buku di rumahnya udah ampe luber-luber dan yakin suatu hari pasti dia buka perpustakaan.

Si Aiko ini bisa dibilang genrenya lebih luas, dia suka banyak macam buku. Alhasil dia sering ngeracuni saya ama buku-buku pilihannya.Read More »

Eleanor & Park

Kemarin saya selesai baca buku Eleanor & Park tulisan Rainbow Rowell. Buku ini genrenya romantis dan walaupun kisahnya tentang dua anak di high school, saya rasa buku ini cocok juga buat para young adults (atau old adults :P).

Kalo buku ini punya rasa, kayaknya rasanya manis dan sedikit kecut. Ceritanya tentang dua anak namanya Eleanor dan Park. Settingannya di tahun 80an. Eleanor ini anak baru di sekolahan Park, dan mereka duduk berdua di bis tiap kali berangkat dan pulang sekolah. Read More »

In Love with Khaled Hosseini’s Books

Pertama kali baca buku Khaled Hosseini adalah The Kite Runner. Buku ini berkisah tentang persahabatan dua bocah, satu anak orang kaya, satunya anak pelayan. Karena mungkin ada yang belum baca jadi mending ga spoiler yak hihi. Tapi buku ini beneran bagus banget dengan setting Afghanistan, sebuah negara yang bagi saya asing banget. The Kite Runner ini juga dibikin filmnya, tapi tetep aja ya bukunya lebih bagus.Read More »

Buku Mewarnai untuk Dewasa

Belakangan ini saya sering liat sliweran di sosmed buku mewarnai untuk dewasa. Yang pernah saya liat tu di IG temen saya buku Secret Garden bikinan mbak Johanna Basford. Dalam hati, paan sih dah tua juga mainan buku mewarnai. Eeeh ternyata bukan buku mewarnai anak kecil tapi buat dewasa jadi gambarnya rumit gitu.

Karena buku mbak Basford lumayan mahal (200rb-an kalo gak salah), saya cari-cari deh versi yang lebih murah. Saya pun nemu versi Indonesia buku mewarnai untuk dewasa. Judulnya My Own World karya Khalezza dan Tria N. Harga buku ini juga terjangkau, cuma sekitar 69rb-an. Read More »